BEL 0566 62 05 40 meteen contact

Teakhouten design bank.

vanaf
€6499.00 per stuk

Voor Louis Benech vond de beslissende stap naar het ontwerpen van tuinmeubilair plaats in 2015. Met het Water Theatre Grove trad Benech in de voetsporen van Le Nôtre en creëerde hij de eerste moderne tuin die ooit te zien was in de historische omgeving van Versailles. Hij ontwierp ook voor dit uitzonderlijke project een moderne bank in marmer en beton « Versailles XXI ».


Het was het startpunt van een nieuwe onderneming. Benech besloot zich nog meer te investeren in de wereld van tuinen, door vorm te geven aan zijn visie op buitenmeubilair, door collecties te ontwerpen die in harmonie waren met zijn stijl en geschikt zouden zijn voor alle soorten tuinen. De ontmoeting tussen een van de meest toonaangevende tuinontwerpers van dit moment en de gerenommeerde teakspecialist Royal Botania was doorslaggevend, omdat deze laatste de essentie van Benech's reflectie op basis van twee sleutelwoorden perfect begreep: continuïteit en moderniteit.
Deze reünie tussen high-end professionals met convergerende visies bracht de Nara-lijn voort, ontworpen door Louis Benech. Het introduceert gezamenlijk de nieuwe onderneming van Royal Botania, Black Label, die onder dit handelsmerk collecties zal verenigen die zijn ontworpen door gevierde talenten.


Als eerste ontwerper die onder dit nieuwe logo opereert, voert Louis Benech met de Nara-lijn een briljante stijloefening uit met pure en krachtige lijnen. Tussen landelijkheid en verfijning combineert Nara de stevigheid van een hek en de gratie van Japanse toriis. Op verzoek van Louis Benech heeft Royal Botania gekozen voor teakhout met een uitzonderlijke dichtheid waardoor de meubelen zich in de grond kunnen 'wortelen' en zo voorkomen dat de stukken bij de minste bui wegvliegen. De Nara-lijn, gelanceerd op de Salone del Mobile in 2016, bestaat uit acht stukken, waaronder een buitenbank, fauteuils, een zeer ongebruikelijke driepootstoel, ligstoelen, salontafels en een eettafel waarvan het oppervlak gedeeltelijk bedekt is met keramiek.


Om het unieke karakter ervan te benadrukken, is elk stuk van de Nara-lijn genummerd en gestempeld met een metalen plaat versierd met een klavertje vier en met het LB-monogram: Louis Benech's eigen handtekening. De stukken worden geleverd met een persoonlijk boekje waarin elke klant wordt vermeld als lid van de Black Label-club.


Als voorbode van dit nieuwe project benadrukt Louis Benech met de Nara-lijn de nobele eigenschappen van het materiaal, terwijl de kracht van het ontwerp een nieuw hedendaags classicisme definieert.

Twee zits breed 210 en hoogte 84,5 cm.

Driezits breed 265 en hoogte 72 cm.

driezits vanaf
€7699,00
Bestel!
twee zits vanaf
€6499,00
Bestel!

Binnen- en buitenshowroom op unieke locatie in Friesland

Als gewoon voor u niet goed genoeg is kunt u uw hart ophalen bij de Werpsterhoeke en in een prettige sfeer ideeën opdoen voor uw tuin, terras of serre. Ook buiten de openingstijden bieden wij klanten de mogelijkheid om onze showroom te bezoeken. Op die manier is de klant zeker van onze onverdeelde aandacht.

Bezoek onze showroom